Det börjar närma sig på riktigt nu..

Nedräkningen av resan fortsätter.. Idag är det tre dagar kvar och därför har jag varit i Kalmar under förmiddagen och tagit sista vaccin-sprutan och ett blodprov. De vaccin jag har varit tvungen att ta för att kunna åka är vaccin mot Hepatit A&B och mot Japansk Hjärnhinneinflammation. Någon av de sjukdomarna vill man ju absolut inte få så jag vaccinerar mig mer än gärna för att slippa dem!
 

Resfebern börjar komma ganska rejält nu men jag tror iallafall att jag har ganska bra koll på allt från biljetter till valuta och packning nu. Jag har däremot insett att jag omöjligt kommer kunna förbereda mig helt för det jag kommer vara med om och det jag kommer få se. Jag vet iallafall att jag ska göra mitt bästa för att försöka hjälpa och finnas till för barnen. 
 
 

Det är sex dagar till avresa..

Förutom att jag tidigare har bokat biljetter, ringt min mobiloperatör, mitt försäkringsbolag och min bank så har jag nu också varit och växlat pengar och köpt en reseguide bok. Tänkte att jag skulle läsa lite i den innan det är dags att åka för att skaffa mig ytterligare lite information om landet osv. Det närmar sig på riktigt nu! jag ser verkligen fram emot att träffa alla barnen, det ska bli så spännande!


Hårt jobb och förberedelser är i full gång..

Lite såhär kan det se ut när jag sitter och jobbar. Eftersom projektarbetet har hållt på under lite mer än en månad så har jag redan hunnit med en hel del saker som jag tänkte dela med mig av till er.

  • Det är hittills fem företag som gått in med ett bidrag till projektarbetet, vilket jag är så tacksam för!
  • Mörlunda kyrka är också med och bidrar så på gudstjänsten nu på Söndag 28/10, går kollekten till barnhemmet på Filippinerna. Gudtjänsten hålls i Tveta kyrka kl. 11.00.
  • Jag har satt ihop några "bössor"som inom kort ska placeras ut på några ställen i hemkommunen där man kan ge ett litet eller stort bidrag om man vill. Kommer snart mer info om vart bössorna kommer stå. 


Ingen kan göra allt men alla kan göra något..

Här kommer du kunna läsa om mitt projektarbete och om mitt arbete som volontär på barnhemet Parian i Filippinerna! Mitt projektarbete går ut på att hjälpa det här barnhemmet ekonomiskt. Jag har även fått möjligheten att få vara med och hjälpa till som volontärarbetare på det här barnhemmet under mina praktikveckor i november/ december vilket jag ser fram emot otroligt mycket!
Projektarbetet har pågått sedan slutet på augusti och nu börjar allt fler bitar falla på plats. Just nu är det en hel del kontakter som knyts med företag som vill vara med och bidra till barnhemmet. Jag spånar även på idéer för hur jag kan samla in pengar till det här på olika vis. Självklart är det också mycket förberedelser inför den stundande resan.  
 
Här på bloggen kommer jag uppdatera om vad jag gör för projektarbetet nu innan jag åker, hur jag förbereder mig inför resan, om mitt jobb som volontär osv. Hoppas ni tycker det är trevlig läsning! Min insamling till projektarbetet komer pågå under hela våren också så känner du som läser det här att du vill bidra så tveka inte att kontakta mig!  
 

RSS 2.0